Öppna onsdagsmöten

Första onsdagen i månaden klockan 19:00 anordnar Knivsta.Nu öppna möten dit alla är välkomna.

På dessa möten diskuterar vi om det senaste som händer inom politiken. Vi informerar från varje nämnd och om det finns något aktuellt viktigt ämne lägger vi extra tid på det.

Har du några frågor ställer du dom i början av mötet så får du svar mot slutet. Kom gärna med förslag eller ge oss feedback på vårt arbete!

De flesta av mötena är digitala och sker via applikationen Zoom.
Många kanske använt sig av Zoom förut men för flera kan det vara helt nytt och i så fall finns det instruktioner längre ner på sidan.

Anslutningsuppgifter till Zoom mötet

Direkt länk: https://us02web.zoom.us/j/84850807388?

pwd: MVc3T3U4KzVFTnB3TG5iZnJGK0RVdz09

Mötes ID: 848 5080 7388

Lösenord: 358030

Ställ in ditt fullständiga namn så vi vet vem du är.
Det finns flera olika sätt att göra detta på. Det vi rekommenderar är följande:

 1. Starta Zoom-applikationen.
 2. Tryck på den blå knappen “Join a Meeting”.
 3. En ruta kommer fram, “Meeting id”, fyll i id:t till vårt möte: 852 9850 9705.
 4. Under “Meeting id”-rutan finns en namnruta. Står ditt namn redan här är det bra, annars fyller du i det. Bocka i rutan “Remember my name for future meetings” så har du samma namn på alla möten framöver och kan enkelt bara ansluta via direktlänken framöver.
 5. Tryck på “Join” och fyll i lösenordet till mötet: 316845 och tryck på den blåa knappen “Join Meeting”. Nu kommer du till “Waiting room” -rutan, det betyder att du strax blir insläppt i mötet.
 6. Klart

Ha kameran påslagen.

Kameran är oftast påslagen när man går med i Zoommöten på dator. På telefonen är det annorlunda och man behöver då slå på den. Det gör man lättast i mötet nere till vänster i menyfältet i mötesfönstret där det finns en bild på en kamera. Om kamerasymbolen har ett rött streck över sig betyder det att den är avslagen, om inte är den på.

Ha micen avslagen om det inte är din tur att prata.

Slå av och på micen gör man också nere i menyfältet till vänster i mötesfönstret. Där finns en mikrofonsymbol. Om symbolen har ett rött streck streck över sig betyder det att den är avslagen, om inte är den på.

Räck upp handen om du vill säga något.

Räcka upp handen i Zoom gör man på olika sätt beroende på vilken enhet man använder. På dator gör man det via att trycka på knappen ”Reactions” som också ligger nere i menyfältet men till höger.

Tryck på ”Reactions”knappen och sen “Raise hand” så kommer du att räcka upp handen digitalt i Zoom.

På mobil gör man det via att trycka på ”More”-knappen nere till höger och sedan trycker man på ”Raise hand”.
Vi förutsätter att alla håller en god ton.

Klicka på möteslänken ovan och gör gärna detta i god tid före mötet så att du hinner installera Zoom om det behövs. Här följer instruktioner för hur man installerar Zoom på en dator.

När du klickat på länken kommer du till Zooms hemsida. Har du redan Zoom installerat på datorn kommer det en ruta som frågar dig om du vill starta zoomapplikationen.

Om det inte kommer fram en ruta gör du så här:

 1. Kolla under den stora blå “Launch Meeting”-rutan där ska finnas en text: “Don’t have Zoom Client installed? Download Now”. Klicka på den blå delen av texten där det står: “Download Now”.
 2. Ett installationsprogram för Zoom laddas ner på din dator, när det är klart startar du programmet. Då kommer installationen av Zoom att påbörjas.
 3. När installationen är klar bör programmet startas och försök att ansluta till mötet görs. Om inte detta sker, testa klicka på möteslänken igen och anslut till mötet.

När du kommer in i mötet kommer det en ruta till, det är viktigt att trycka på knappen “Join with audio” annars får du inget ljud. Om du inte får något ljud ändå, testa att gå ur mötet och gå in igen och tryck på knappen denna gång.

Nu är du med i mötet.

Så här ser menyn ut på Zoom på dator

När du klickat på länken kommer du till Zooms hemsida. Här kan mobiler bete sig lite olika och om du redan har Zoomappen installerad kommer den att öppnas. 

Om den inte gör det gör så här:

 1. Mobilen kommer (baserat på vilken enhet du har) att försöka installera appen från playbutik/appstore. Följ instruktionerna där
 2. När appen är installerad och du kan se den bland dina appar, gå tillbaka och tryck på länken igen så kan du ansluta till mötet direkt och appen ska öppnas. Annars fyller du i mötes-id och lösenordet som finns ovan i appen.
 3. När du kommer in i mötet kommer det upp en ruta till, det är viktigt att trycka på knappen “Join with audio” annars får du inget ljud. Om du inte får något ljud ändå, testa att gå ur mötet och gå in igen och tryck på knappen denna gång.
 4. Nu är du med i mötet.

Så här ser menyn ut på mobil: